Дитині дуже важливо рухатися - це необхідно для її фізичного та інтелектуального розвитку. Фізична активність життєво необхідна для зростання, нормалізації роботи імунної, серцевої та дихальної систем, нормалізації сну, розвитку логіки та моторики. Привчати дітей до фізичної діяльності необхідно з дитинства освіти правильної звички. Дитячі ігрові та спортивні майданчики чудово справляються з питанням тренувань дитини в ігровій формі.

У світі немає проблем у постачанні дитини спортивними снарядами. Не потрібно самостійно майструвати турніки чи гойдалки як це робили наші батьки та дідусі. Спортивний інвентар можна купити не виходячи з дому, оформивши замовлення на сайті. Однак перед покупкою важливо розуміти, як правильно вибрати ігровий майданчик, щоб він повністю відповідав потребам та очікуванням.

Вибір спортивно-ігрового комплексу

Сьогодні є багато варіантів комплектацій майданчиків. Перед тим, як замовити обладнання, варто врахувати вікову категорію дитини:

  • для дітей дошкільного віку до 5 років варто підбирати з елементами розважального та пізнавального характеру. Діти у такому віці ще можуть зрозуміти суть і дію спортивних вправ. Ідеальним доповненням стануть гойдалка, гірка, гімнастичний мат;
  • Діти молодшого шкільного віку більш підготовлені до спортивних вправ, вони краще розвинені відчуття балансу, силові показники, координація рухів.
  • дитячий спортмайданчик може бути доповнений мотузковими сходами, сіткою для скелелазіння, канатом, тарзанкою;
  • для підлітків від 12 років і вище ігровий майданчик стає суто спортивним. Заняття необхідні для зміцнення кістково-м'язового апарату, в цьому допоможуть шведська стінка, рукохід, кільця гімнастичні, набір для боксу.

Різні варіації доступні на інтернет-сайті, причому для дітей будь-якого віку. Можна придбати базову конструкцію, доповнивши її деталями на свій вибір, або зупиниться на готовому комплексі, а ціна стане приємним бонусом.

Якісний дитячий спортивний майданчик повинен володіти такими властивостями:

  • стійкість: дитячі ігрові майданчики не потребують додаткового кріплення, так як конструкція стійка, має надійні, міцні кріплення;
  • зносостійкість: майданчики виготовлені з металу та дерева ретельно оброблених та покритих лакофарбовими матеріалами, які витримують будь-яке навантаження та стійкі до погодних умов.

Перераховані вище якості - показник якісного інвентарю з тривалим експлуатаційним терміном.