Любителі рибалки не з чуток знають, що для отримання гарного улову, необхідно ретельно підготуватися. Для тих, хто любить рибалити не в заростях очеретів на березі, а на відкритому водному просторі, важливим є питання про те, як правильно човен ПВХ повинен бути накачаний. Є кілька нюансів, на які необхідно звернути увагу, щоб процес підготовки до риболовлі не викликав труднощів і займав мало часу.

Головні помилки при накачуванні плавзасобів

При надуванні човнів ПВХ слід уникати ряду типових помилок, які можуть згубно позначитися на виробі та на рівні його експлуатації надалі. До них відносять такі моменти:

  • використання балонів із стисненим повітрям. Для накачування можна використовувати насос для човна виключно ручного або електричного типу;
  • перевищення показників максимальної похибки до 10% рівня тиску;
  • використовувати плавзасіб з відкритими клапанами;
  • залишати плавальний засіб у накачаному стані під прямим впливом ультрафіолету. У ситуаціях, коли цього моменту не уникнути, необхідно знизити рівень тиску на третину;
  • експлуатувати плавзасіб з показниками тиску в балонах нижче передбаченого виробником рівня;
  • щоб уникнути пошкодження цілісності балона або втрати весел, не накручувати гайку ковпачну на різьблення кочевини;
  • накачування човна ПВХ газом із вихлопної труби авто. Агресивне середовище може згубно вплинути на ПВХ і пошкодити виріб.

Таким чином краще купити ручний або електронасос , ціна яких залежить від розміру та функціональності.

Етапи накачування плавзасобів з ПВХ

Надувний човен , за рекомендаціями виробників, повинен бути накачаний таким чином, щоб спочатку всі його відсіки були надуті не до кінця. Надувати плавзасіб до ста відсотків є неправильною дією.

Якщо говорити про послідовність етапів накачування човна, то фахівці рекомендують спочатку надуть бічні відсіки, а в кінці носове відділення. Дно може бути накачано на будь-якому етапі.

Чому найкраще саме в такій послідовності робити накачування човна ПВХ. Відповідь досить проста: якщо першим накачати носову частину плавзасобу, повітря в ньому буде досить багато, і у разі пошкодження носового відсіку на воді, буде значна його втрата. Даний метод є найбільш безпечним для спокійної та комфортної риболовлі та відпочинку.

Замовити якісні насоси для накачування човнів із ПВХ можна у перевірених постачальників та виробників.