Для тих, хто став щасливим власником плавзасобу, необхідно подбати про його офіційне оформлення та набуття прав на управління. Човен з мотором повинен бути зареєстрований, щоб уникнути накладення штрафів з боку інспекторів. Розглянемо докладніше вимоги, які пред'являються для отримання прав та які документи необхідно зібрати та отримати у дозвільних інстанціях.

Де отримати права?

Отримати посвідчення в Україні, яке на законодавчому рівні підтвердить право на управління плавальним засобом, можна у низці великих міст країни у спеціальних інспекційних органах. Перед отриманням дозволу на керування плавзасобами необхідно пройти спеціалізовані курси. Кожен власник човна може самостійно підшукати відповідні курси чи школи, після закінчення яких видається посвідчення на руки.

Кандидати проходять мінімальний курс практики та теорії з управління плавальним засобом. Для зарахування на курси подаються заяви та певний пакет документів.

Практичний курс включає освоєння основних навичок безпечного управління.

У теоретичній частині навчання кандидати ознайомлюються із законодавчою базою.

Після успішного складання іспитів, протягом десяти днів видається посвідчення, де вказується моторний човен якого типу може керуватися таким видом прав.

Якщо з першого разу права не вдасться здати, за законодавством є можливість пройти процедуру перескладання.

Вимоги до кандидатів на отримання прав

До претендентів на отримання посвідчення на керування човном з мотором пред'являються такі вимоги:

  • вік від 18 років;
  • наявність медичної довідки про проходження комісії за направленням зі школи, де ведеться навчання;
  • надання свідоцтва про закінчення курсів з управління плавальним засобом.

Управління плавзасобами (кільова надувний моторний човен ПВХ, інші маломірні судна) має на увазі наявність у власника судна прав та технічного паспорта.

Придбати якісні човни з ПВХ та гуми , ціна яких повністю відповідає заявленій якості, можна в інтернет-магазині YDA Group. Кваліфіковані менеджери допоможуть підібрати оптимальний варіант плавзасобу згідно з перевагами та вимогами замовника, а також проконсультують з питань, пов'язаних із реєстрацією човна та отриманням прав.